Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня

Вівторок, 30 квітня 2024, 21:00
Фото з фейсбук-сторінки Луцького зоопарку
Фото з фейсбук-сторінки Луцького зоопарку

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 30 квітня. 

Про загиблих на війні волинян 

У громаді на Волині – втрата, помер захисник Василь Майструк.

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

Про це повідомив голова Любешівської громади Олег Кух. 

«28 квітня 2024 року, перебуваючи в лікарні міста Запоріжжя, від тяжкої хвороби помер Захисник України – МАЙСТРУК ВАСИЛЬ МИКОЛАЙОВИЧ, 1978 року народження, житель с. Люб’язь. Військовослужбовець став на захист держави в червні 2023 року. Висловлюю щирі співчуття родині Захисника, розділяю Ваш біль і горе.

Вічна пам’ять, честь і шана нашому воїну-земляку!» – написав він.

Низький уклін Герою!

У Володимирській громаді іще одна втрата – 27 квітня зупинилось серце військовослужбовця Стецюка Ігоря Олександровича.

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

48-річний рядовий воював у складі ЗСУ, виборюючи незалежність України, починаючи з літа 2022 року. В Ігоря Стецюка залишилась цивільна дружина та двоє синів, – повідомив очільник громади Ігор Пальонка.

Прощання з воїном відбудеться завтра, 1 травня.

«Тож прошу мешканців громади сформувати о 12:40 коридор шани на вулицях, через які пролягатиме шлях траурного кортежу - Шпитальній, Ковельській та Драгоманова.

Чин похорону розпочнеться о 13:00 в храмі Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Поховають військовослужбовця на Федорівському кладовищі.

Щирі співчуття рідним та близьким померлого. Вічна пам'ять та шана Захиснику України!» – йдеться у повідомленні.

На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув Леонід Залевський з Луцького району.

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

Про це повідомили в Берестечківській громаді.

«Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Семенівка Покровського району Донецької області загинув наш земляк житель с.Іванівка Залевський Леонід Феофанович, 14.11.1981р.н.», – йдеться в повідомленні.

У Берестечківській громаді оголошено триденну жалобу.

На війні з російськими окупантами загинув військовослужбовець із села Мельники на Волині Микола Миколайович Гінайло (07.02.1978 р.н.).

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

Про це 30 квітня повідомили у Шацькій громаді. 

Воїн був мобілізований 3 серпня 2023 року і боронив Україну від ворога в складі військової частини 7405, мав звання сержанта.

Загинув Микола Гінайло 28 квітня на Донеччині під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України.

В захисника залишилися в Мельниках дружина і троє дітей.

Про прибуття траурного кортежу і час похорону повідомлять додатково.

Поблизу населеного пункту Новодарівка Запорізької області загинув підполковник з Луцька Василь Матюк.

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

Лучанин Матюк Василь Васильович, 23.04.1975 року народження був призваний на військову службу до складу військової частини на посаду заступника командира батальйону з морально-психологічного забезпечення.

Підполковник Матюк Василь Васильович загинув 29.04.2024 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України поблизу населеного пункту Новодарівка Запорізької області.

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким загиблих. 

Про те, що у Луцьку робить MONATIK на кріслі колісному

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

У Луцьк завітав ютуб-блогер Олександр Терен та відомий співак Дмитро Монатік.

Як розповіли журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» представники артиста, знімають тут новий випуск шоу «Відвал ніг або All інклюзив».

Вже з самого ранку пан Олександр разом із Дмитром на колісних кріслах пересувались «Сіті-парком».

Про те, що у Луцькраді звільнили очільницю управління інформаційної роботи Зою Балюк

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

У Луцькій міській раді звільнили очільницю управління інформаційної роботи.  

Відповідне розпорядження з'явилось на сайті ради. 

«Звільнити 24 квітня 2024 року Балюк Зою Василівну з посади начальника управління інформаційної роботи Луцької міської ради за угодою сторін», – йдеться у розпорядженні. 

Підстава звільнення – заява пані Зої.

Відділ обліку та звітності Луцької міської ради має провести відповідний розрахунок з Зоєю Балюк та виплатити грошову компенсацію за невикористану щорічну відпустку.

Як повідомили у міській раді, обов'язки керівника, згідно з посадовою інструкцією, виконуватиме заступниця начальника Жанна Перун.

Про те, що нардеп від Луцька Палиця розповів, чому не ходить у Раду

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

У розпал війни сесійна зала Верховної Ради напівпорожня. Частина народних депутатів, які мали б голосувати за важливі для країни законопроєкти, зникла. Прогули деяких вимірюються вже місяцями.

Команда журналістів Bihus.іnfo поспілкувались із депутатами-прогульниками і розпитали в них про систематичну відсутність на робочому місці. У відповідь почули цілий список трешових відмазок.

Серед них є Ігор Палиця, який пояснив свою відсутність у Верховній Раді тим, що в Раду ходить екс ОПЗЖ. При тому, що Ігор Палиця має представницький мандат від усіх лучан і повинен відстоювати їхні інтереси, а не лише послуговуватися власними. Але Палиця взагалі не з'являється в парламенті, а його слова, наведені нижче, є просто відмовкою, щоб прикрити свою безвідповідальність.

«Який зміст того, що я буду там сидіти і на кого дивитися? Тому в мене принципова позиція. Я спілкуюся з виборцями, мій фонд багато допомагає, я не хочу бути публічним, бо ухвалив рішення закінчити з публічною політикою. За кордон я не виїжджаю з січня минулого року, перебуваю в Україні», – пояснив Палиця.

Проте з родинним бізнесом Палиці все чудово, адже рідня нардепа вже багато років живе за кордоном. Син та колишня дружина є власниками готелів на австрійських курортах. Бізнес в Україні теж розвивається – у Буковелі будують величезний аквапарк. А ще родина нардепа планує зведення нового курорту у Бистриці.

Про те, що на «Устилузі» в подорожнього знайшли старовинні ікони

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

На посту «Устилуг» у подорожнього серед особистих речей виявили дві старовинні ікони, що можуть мати історичну чи культурну цінність.

Їх громадянин України намагався вивезти за кордон, однак ця спроба була припинена пильними волинськими митниками.

Ікони вилучені та передані на експертизу. До правоохоронних органів скероване повідомлення про правопорушення, що містить ознаки злочину. Його попередньо кваліфіковано за ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда культурних цінностей). Остаточні висновки – за експертами та слідчими. Про них ми повідомимо згодом.

Про те, що у Луцьку тролейбуси №4 та №4а змінять маршрут

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

Завтра, 1 травня, тролейбуси за маршрутами № 4 та 4а курсуватимуть лише до зупинки «Районні електромережі» на вул. Львівській.

1 травня, у зв’язку з проведенням ТзОВ «Виробниче підприємство «ЕЛЕКТРОСЕРВІС» реконструкції електричної лінії 35 кВ, буде внесено зміни у рух тролейбусів № 4 та 4а «Залізничний вокзал – селище Вересневе».

З 05:00 години 1 травня рух тролейбусів за вищезазначеними маршрутами буде виконуватись до зупинки «Районні електромережі» на вул. Львівській.

Про те, де у Луцьку снідали Танька та Володька з VIP Тернопіль 

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня 

Команда коміків VIP Тернопіль вчора виступала у селищі Благодатному, що у Нововолинській громаді. А ночували, схоже, у Луцьку. Адже вранці вони поділилися враженнями від краєвидів mojoskygarden і сніданків у цьому закладі.

Про головні новини країни:

 

  • Російські окупанти продовжують завдавати ударів по Харкову. Як повідомив мер міста Ігор Терехов, 30 квітня росіяни обстріляли місто ракетами. Сталося два прильоти по цивільних будинках, загинув один чоловік, ще семеро було поранено. Перше влучання зафіксовано в Київському районі на території гаражного кооперативу та адмінбудівлі. Понад 40 гаражів розтрощені. Зайнялись автомобілі. Другий удар здійснено по Холодногірському району, внаслідок чого пошкоджено дві цивільні будівлі. Також в Одесі кількість загиблих від ракетної атаки 29 квітня зросла до пʼяти — у лікарні помер 64-річний чоловік. Загальна кількість постраждалих становить 32 людини, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер. Наразі у медзакладх продовжують лікування 23 постраждалих, серед них четверо у вкрай важкому стані, зокрема чотирирічна дівчинка. Серед загиблих — проректор з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності академії Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв.
  • Україна не планує примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону. На цьому наголосила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю Deutsche Welle. Вона зазначила, що надання своїх даних територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки не означає автоматичну мобілізацію на фронт. Стефанішина зауважила, що у травні Україну відвідає єврокомісарка з питань внутрішніх справ і міграції Ілва Йоганссон для обговорення з українською владою питання подальшого юридичного статусу українців за кордоном, адже чинний механізм тимчасового захисту в ЄС діє до березня 2025 року.
  • Печерський районний суд Києва ухвалив зняти електронний браслет з митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя), причетного до підривної діяльності проти України. За інформацією Української правди, попри клопотання прокурора про продовження обов’язків обвинуваченому митрополиту у повному обсязі, суд задовольнив клопотання частково. Тож рішенням суду йому не продовжено дію обов'язку носити електронний засіб контролю, проте обвинувачений і досі зобов’язаний не відлучатись з місця свого проживання без рішення суду, крім невідкладних випадків, пов’язаних з небезпекою для життя та здоров’я. Також він має утриматись від спілкування з потерпілими та свідками у кримінальному провадженні. Нагадаємо, 1 квітня 2023 року митрополиту Павлу вручили підозру в "порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань" та "глорифікації учасників збройної агресії РФ проти України".

 

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 30 квітня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів